Clubkönytár

Clubunk egyik alapvető célja a hasonló érdeklődésű, kellemes baráti társaság kialakítása mellett, hogy a Rolls-Royce tulajdonosok számára igen hasznos, sokszor nélkülözhetetlen információkat, tapasztalatokat osszunk meg egymással az autók üzemeltetésével, karbantartásával, javításával kapcsolatban.

Ehhez az egyik legalapvetőbb eszköz a szerelési, karbantartási kézikönyvek rendelkezésre bocsájtása. Weblapunkon, letölthető pdf formátumban ezt nem tehetjük meg, hiszen ezzel szerzői jogokat sértenénk. Kinyomtatott verzióban ugyanakkor nyugodtan átadhatjuk egymásnak. Mivel a Clubban a tagok zöme Silver Shadow-val rendelkezik, az első ilyen, Clubtagok számára elérhető dokumentáció a Silver Shadow gyári szerelési útmutatója kb. 800 oldal 4 kötetben. Saját könyvtárunk állománya egyenlőre ugyan szerénynek mondható, de a tagdíjakból befolyó összeg egy részét minden évben arra fordítjuk, hogy újabb és újabb köteteket, adott esetben igazi ritkaságokat szerezzünk be. Tagjaink ilyen jellegű felajánlásai szintén a közös állományt bővítik, így terveink szerint néhány év múlva már jelentős, és hasznos könyvkészlettel fogunk rendelkezni.

 

E-bookok és Applikációk

Manapság az informatika és elektronika világában nem feledkezhetünk meg az e-bookok és bizonyos applikációkon keresztül beszerezhető tartalmakról sem. Vannak ingyenesen telepíthetőek, de vannak, melyek csak fizetős formában elérhetők. Első darabja ezen e-bookoknak már rendelkezésre is áll. Terveink szerint hamarosan beszerzünk egy Tabletet, melyre ezeket a tartalmakat összegyűjtjük. Ezt a Tabletet visszük magunkkal találkozóinkra, clubvacsoráinkra, ahol bárki kedvére olvasgathatja az azon fellelhető tartalmakat, de a "könyvtárból" kaució letétele után ki is kölcsönözhető ugyanúgy, mint a könyvek.

 

A kölcsönzés menete

A "könyvtár" fizikailag az egyik alapító tagunknál található, az irodájában külön erre a célra elkülönített könyves szekrény formájában. A "kölcsönzés" a tagoknak természetesen ingyenes, csupán jelezni szükséges, hogy mettől meddig lenne szüksége valamelyik könyvre, és az személyes időpont egyeztetés után el is vihető. A kölcsönzés maga díjtalan, de ha a kikölcsönzött könyvet károsodás éri, vagy eltűnik, úgy a könyv újbóli beszerzésének, pótlásának költsége a könyvet kikölcsönző tagot terheli 5000.-Ft-os kártérítési díjjal növelve. A kölcsönzés lejártának időpontját lehetőség van hosszabbítani, de nem korlátlan ideig. Kétszeri hosszabbítás után, ha a megjelölt időpontban a könyv vagy eszköz nem kerül vissza, azt elveszettnek tekintjük. Közös érdekünk tehát, hogy a könyvek épségben kerüljenek vissza a megbeszélt határidőben.